Altherma 3 H HT

NOVA DAIKIN visokotemperaturna toplotna črpalka​

Izkoristite moč dvojnega vbrizgavanja

Leta 2019 je DAIKIN ponovno potrdil svojo inovativnost na področju ogrevanja in hlajenja ter tržišču predstavil visoko temperaturno toplotno črpalko zrak-voda za domačo rabo, Daikin Altherma HT. Pri omenjenem tipu toplotne črpalke gre za tehnologijo z dvema v kaskado postavljenima kompresorjema, ki ogrevata vodo brez dodatnih elektro grelcev do temperature 80 °C. Deset let kasneje DAIKIN potrjuje svojo zavezanost svojim kupcem, le tem ponuditi vrhunske toplotne črpalke, ki na eni strani vključujejo najnovejšo tehnologijo, istočasno pa kupcem s tem omogoča popoln komfort ob nizkih stroških.

DAIKIN predstavlja Althermo 3 H HT

Sredi septembra 2019 bo potekala svetovna predstavitev nove Daikin toplotne črpalke s tehnologijo dvojnega vbrizga imenovano ”double injection technology”. Toplotna črpalka Altherma 3 H HT bo uporabljala nov plin R32, zato bodo tehnične karakteristike izjemne. S samo enim kompresorjem in brez dodatnih elektro grelcev, bo pri zunanji temperaturi -15 °C dosegala temperaturo 70 °C ogrevalne vode. Istočasno bo velika konkurenčna prednost toplotne črpalke Altherma 3 H HT njena zelo visoka moč, saj bo 18 kW model pri zunanji temperaturi -15 °C samo s kompresorjem dosegal 15 kW. Daikin Altherma 3 H HT je odlična rešitev pri vašem renovacijskem projektu, saj dosega s 70 °C pred toka podobne temperature kot kotli na fosilna goriva in to brez uporabe elektro grelca. Posledično vam ni potrebno zamenjati radiatorjev. Istočasno pa pridobite tudi na prostoru, saj zavzame notranja enota samo 0,36 m2.

Okolju prijazna naložba

Zamenjava kotla s toplotno črpalko pomeni preklop na popolno zeleno rešitev. Gorivo ali plin se ne uporabljata več, toplota pa se proizvaja na obnovljivi način; toplotne črpalke zmanjšujejo emisije CO2 vse do 70 %. Razlika je opazna tudi na vašem računu, strošek naložbe pa se povrne v izjemno kratkem času!

Izdelana v Evropi za Evropo

Vreme v Evropi je včasih neprijazno. Zato je Daikin Altherma 3 H HT zasnovana za delovanje v načinu gretja vse do -28 °C zunanje temperature. Zmogljivosti gretja pa se ohranjajo na podobnih ravnih tudi vse do -15 °C zunanje temperature.

Ti obratovalni dosežki so možni zahvaljujoč originalni Daikinovi tehnologiji. Kot vodilni na tržišču, si Daikin nenehno prizadeva, da bi ustvaril čim bolj zanesljive in učinkovite toplotne črpalke. Za doseganje boljših in okolju prijaznejših delovnih učinkov je Daikin razvil tehnologijo Bluevolution. Ta tehnologija je sedaj sestavni del vseh novih izdelkov, tudi Daikin Altherme 3 H HT. Daikin Altherma 3 H HT je prva Daikinova zunanja enota z značilno zasnovo. En sam ventilator znižuje raven hrupa, s svojo črno sprednjo rešetko pa se sklada s kakršnim koli zunanjim okoljem. Vsi ti namenski sestavni deli, rezultat lastnega razvoja, poudarjajo edinstvenost Daikin Altherme 3 H HT. Vrhunska učinkovitost, uporaba obnovljivih virov energije, zasnova in udobje brez hrupa. V tem je bistvo toplotne črpalke.

Tehnologija Bluevolution združuje posebej razviti kompresor in hladilno sredstvo R-32. Podjetje Daikin je prvo na svetu, ki je predstavilo toplotne črpalke s hladilnim sredstvom R-32. Z nižjim potencialom globalnega segrevanja (GWP) je R-32 po zmogljivosti ekvivalentno standardnim hladilnim sredstvom, vendar dosega višjo energetsko učinkovitost in nižje emisije CO2. R-32, enostaven za recikliranje in ponovno uporabo, je popolna rešitev za izpolnjevanje.

Zasnova in prostorsko varčna namestitev

Poleg akustičnega udobja ima dandanes odločilen pomen tudi zasnova. Posebno pozornost so pri Daikinu posvetili usklajenosti zunanje enote z opremo vašega doma. Črna rešetka je položena vodoravno, zato je ventilator znotraj enote neviden. Za več diskretnosti odseva mat sivo ohišje barvo stene v ozadju. Ta enota je prejela nagradi IF in ‘red dot’ za dizajn 2019.

Tišina se z udobjem rima

Daikin Altherma 3 H HT je zasnovana za zmanjšanje ravni zvoka in izpolnitev pričakovanj sodobne družbe. Daikin Altherma 3 H HT omogoča več prilagodljivosti z načinom nizke ravni zvoka. V načinu standardne ravni zvoka je zvočni tlak na oddaljenosti 3 metrov enak 38 dBA, tišje od ščebetanja ptic in približno enako ravni zvoka v knjižnici. Nasprotno pa način nizke ravni zvoka za 3-krat zniža decibele na oddaljenosti 3 metrov, kar pomeni realno znižanje za polovico ravni zvoka!

Ena rešitev, več kombinacij

Izvedbo notranje enote Daikin Altherma 3 H HT lahko izberete glede na potrebe: samo ogrevanje, ogrevanje in hlajenje ali dvo-območna regulacija. To vam omogoča različne možnosti za zagotavljanje gretja, hlajenja in priprave tople sanitarne vode v vašem domu.

Model z integriranim rezervoarjem iz nerjavečega jekla za sanitarno toplo vodo

Ta model je kompaktna enota z majhnim tlorisom 595 x 600 mm. Enota je opremljena z bojlerjem prostornine 180 ali 230 litrov za izpolnitev vseh vaših potreb po sanitarni topli vodi. Po želji lahko izberete funkcijo hlajenja ali tudi enoto s funkcijo dveh območij.

Model z integriranim rezervoarjem ECH2O za sanitarno toplo vodo

Enota ECH2O je opremljena z rezervoarjem za sanitarno toplo vodo prostornine 300 ali 500 litrov, ki ga lahko priključite na sprejemnike sončne energije. Po želji lahko izberete enoto s funkcijo hlajenja.

Stenski model z ločenim bojlerjem za sanitarno vodo

Ta model je najkompaktnejša enota, ki se za zagotavljanje tople sanitarne vode kombinira z ločenim bojlerjem za sanitarno vodo. Po želji lahko izberete enoto s funkcijo hlajenja.

Uživajte v zasluženem udobju z vrhunskimi funkcijami

Med Daikinovimi “tremi plusi« izberite način delovanja, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Za natančno prilagajanje ogrevalnega sistema Daikin vašim željam so notranje enote na voljo v 3 različicah: samo gretje, gretje in hlajenje ter dvo-območna regulacija.

Model "samo gretje"

Model za samo gretje je standarden v ponudbi izdelkov Daikin in je na voljo za vse tri notranje enote. To pomeni, da lahko vaš sistem gretja zagotavlja gretje prostora in sanitarno toplo vodo.

Reverzibilni model "gretje in hlajenje"

Če potrebujete tudi hlajenje, je reverzibilni model kot nalašč za vas! Ta funkcija je na voljo v vseh treh izvedenkah notranjih enot. Reverzibilno pomeni, da lahko vaš sistem zamenja način delovanja in namesto gretja omogoči hlajenje. Funkcija hlajenja zahteva konvektorje ali ustrezno talno oz. stensko cevno napeljavo.

Model z dvo-območno regulacijo

Samo vgrajena talna samostoječa enota je izbirno opremljena s funkcijo dveh območij: izbirate lahko med dvema med seboj neodvisnima območjema z različnimi vrstami oddajnikov glede na zahtevano različno temperaturo v različnih prostorih (primer: talni sistem v dnevni sobi in radiatorji v spalnicah v zgornjem nadstropju). Obe območji lahko upravljate tudi ločeno: izključite gretje v prvem nadstropju podnevi in tako zmanjšate prekomerno porabo energije.

​Za brezplačno svetovanje obiščite prodajni center varčnega ogrevanja na Tržaški cesti 85 A v Mariboru med tednom od 7. do 17. ure in v soboto od 7. do 13. ure ali pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 13 55.

© 2018 Seltron d.o.o. Vse pravice pridržane.
Prizadevamo si objavljati samo preverjene in pravilne podatke; če na naši strani odkriješ neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporoči na info@seltron.si.
Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.

Politika varstva osebnih podatkov