Uplinjevalni kotel na polenaSeltron UKP s pametnim upravljanjem

Inovativna rešitev ogrevanja na lesno biomaso

Sodoben uplinjevalni kotel na polena SELTRON UKP zagotavlja izredno učinkovito in varčno ogrevanje z visokimi izkoristki, ki segajo tudi preko 93 %. Kotel UKP ima serijsko vgrajeno Lambdo sondo, ki omogoča stalen nadzor optimalnega zgorevanja in s tem maksimalno učinkovitost ter nizke emisije. Da je ogrevanje s kotlom UKP tudi “pametno”, poskrbi platforma SeltronHome. Ta uporabniku omogoča prejemanje obvestil in spremljanje delovanja/stanja kotla, serviserju pa oddaljeno podporo uporabniku in diagnosticiranje morebitnih težav.
Za kotel UKP je možna pridobitev subvencije EKO sklada.

Zmogljivosti, ki prepričajo

Uplinjevalni kotel na polena UKP je primeren za varčno, udobno in zanesljivo ogrevanje objektov, ne glede na izbrani ogrevalni sistem. Uporabimo ga lahko kot nadomestni kotel v starejših objektih ali za izvedbo ogrevanja v novogradnjah. Kotel UKP dosega zavidljive izkoristke, ki segajo tudi preko 93 %, kar ga uvršča med najbolj varčne kotle na trgu v tem razredu.

Kako lahko sodoben kotel poveča varčnost pri ogrevanju s poleni?

Uplinjevalni kotel na polena UKP je namenjen ogrevanju individualnih objektov. Kombinacija robustne zgradbe in pametnega regulatorja SELTRON BXD z inovativnimi funkcijami reguliranja ogrevalnega sistema, omogoča doseganje visokih povprečnih letnih izkoristkov in s tem občutno nižje stroške ogrevanja.
S svojo robustno in inovativno zasnovo je kotel UKP izredno učinkovit in enostaven za uporabo.

SeltronHome oddaljeno upravljanje ogrevanja

V dobi mobilnih naprav in splošno dostopnega interneta se vse več funkcij nadzora in upravljanja seli na naše pametne telefone in tablice. S pomočjo SeltronHome storitve omogočamo našim kupcem možnost oddaljenega upravljanja ogrevanja, kar prinaša večje udobje in nižje stroške.

Glavni prednosti SeltronHome storitve v kombinaciji z uplinjevalnim kotlom UKP in vremensko vodenim regulatorjem ogrevanja Seltron sta:

  • pravočasno obveščanje o dogodkih (nalaganje polen in zagon kotla ali ob napakah),
  • vrhunska oddaljena podpora ob konfiguraciji kotla in reševanju težav.

Prednosti uplinjevalnega kotla UKP

Regulacija kotla UKP

Kotel UKP je opremljen s posebej zanj razvitim regulatorjem BXD. Regulator vodi delovanje kotla z Lambda sondo, omogoča varovanje povratka, varovanje kotla pred pregrevanjem, hitro polnjenje zalogovnika toplote in modulirano vodenje hitrosti ventilatorja.

Paneli iz nerjavečega jekla, ki jih je mogoče odstraniti ali zamenjati

Celotna nalagalna komora kotla je obložena s paneli iz nerjavečega jekla, ki so odporni na visoke temperature in korozijo. Paneli v komori ne izboljšajo samo delovanja kotla, ampak tudi izredno poenostavijo samo vzdrževanje in čiščenje kotla ter podaljšajo njegovo življenjsko dobo. Panele je mogoče tudi odstraniti ali zamenjati z novimi.

Dvojna vrata

Dvojna vrata nudijo bistveno boljšo toplotno izolativnost kotla, kar poveča učinkovitost delovanja, hkrati pa zmanjšuje nezaželeno pregrevanje kotlovnice.

Odsesavanje dimnih plinov

Kotel ima nad vrati vgrajen sesalni ventilator in odprtino, ki omogočata odsesavanje dimnih plinov, kadar so vrata kotla odprta. S tem je preprečen izhod dimnih plinov in vonja v prostor.

Ročica za čiščenje toplotnega izmenjevalnika dimnih plinov

Glede na namestitev kotla v prostor se lahko ročica za čiščenje namesti na levo ali desno stran kotla. Ročica omogoča enostavno čiščenje toplotnega izmenjevalnika dimnih plinov, brez potrebe po odpiranju vrat. Tako se izognemo morebitnemu umazanju orodja ali prostora.

Modularna žarilna komora

Za dobro zgorevanje lesnega plina je potrebna temperatura do 1.100 °C. Za ta namen je bila razvita posebna modularna žarilna komora iz več plasti, ki omogoča dolgotrajno uporabo ter enostavno vzdrževanje.

Enostavno čiščenje

Stranski produkt zgorevanja lesa je pepel, ki ga je zaradi izredno učinkovitega zgorevanja pri uplinjevalnem kotlu UKP minimalno. Konstrukcija kotla UKP omogoča enostavno čiščenje iz sprednje strani, kar je udobneje, hkrati pa za to opravilo potrebujemo manj prostora. Regulator BXD omogoča vklop ventilatorja za odvod saj, s čimer pri čiščenju preprečimo nastajanje dima in saj v kotlovnici.

Energijske nalepke

Tehnični podatki

​Za brezplačno svetovanje obiščite prodajni center varčnega ogrevanja na Tržaški cesti 85 A v Mariboru med tednom od 7. do 17. ure in v soboto od 7. do 13. ure ali pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 13 55.

© 2018 Seltron d.o.o. Vse pravice pridržane.
Prizadevamo si objavljati samo preverjene in pravilne podatke; če na naši strani odkriješ neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporoči na info@seltron.si.
Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.

Politika varstva osebnih podatkov